1. Mennyire kell levetkőzni a masszázshoz?

 Magyarországon az az általánosan elterjedt szokás, hogy masszázshoz az emberek fent hagyják az alsóneműjüket.

A masszázs érted van, neked van. A kikapcsolódásodért van, a gyógyulásodért van. Nem kell megfelelned valamiféle elvárásnak azért, hogy lazíthass.”

Ha úgy dönt, hogy fent hagyja a kezeléshez az alsóneműjét, akkor egy fecske vagy egy hagyományosabb szabású bugyi a megfelelő választás. A masszőr mindig letakarja azt a részt, ahol éppen nem dolgozik, így Ön végig komfortosan fogja érezni magát és nem lesz egy pillanatig sem teljesen pőrén.

 

2. Ott lesz a terapeuta, miközben levetkőzöm?

Remélhetőleg nem.

Vendégközpontú helyeken a masszőr megmutatja Önnek a helyet, ahol a kezelést végezni fogja, azután kimegy. Pár perc múlva visszajön, bekopog és megkérdezi, hogy készen áll-e.

Ha valami oknál fogva a terapeutának nincs lehetősége kimenni a szobából, amíg Ön levetkőzik és előkészül a masszázshoz, akkor legalább elfordul.

 

3. Beszélhetek masszázs közben?

 Ha szeretne, nyugodtan.

 A jó masszőr alkalmazkodni fog Önhöz.

Ha szívesen beszélgetne, nyugodtan tegye azt, ha teljes csendben szeretné eltölteni az önmagára szánt időt, akkor hunyja be a szemét és lazuljon el, a masszőr ebben az esetben biztosan nem fogja Önt zavarni.

Természetesen vannak dolgok, amiket meg kell említenie. Mindenképp szóljon, ha:

  • -fázik
  • -túlságosan melege van
  • -fájdalma van
  • -valamit elfelejtett megemlíteni az egészségi állapotával kapcsolatban a kezelést megelőző konzultáción.

 

4. Mi történik, ha elalszom masszázs közben?

Az égvilágon semmi.

Teljesen természetes, hogy masszázs közben automatikus reflexként elálmosodunk, hiszen épp ez a kezelés egyik célja. 

Hogy milyen a jó relaxációs masszázs? A ritmikus, nyugtató masszázsfogások hatására olyan mély nyugalmi állapotba kerülsz, melyben a légzésed lassul, a vérnyomásod lecsökken, az öngyógyító mechanizmusaid felpezsdülnek, a karbantartó funkcióid szó szerint felgyorsulnak.”

Ne érezze zavarban magát, ha félálomba merült, vagy elaludt masszázs közben, ez elismerés a masszőrnek, nem zavaró!

 

5.Elvárja-e a masszőr a borravalót?

Hogy ki, hol, mit vár el, arra nem tudom a választ.

Viszont van egy tuti tippem arra, hogyan lehet kideríteni!

Hívja fel előre az üzletet, ahová be szeretne jelentkezni és kérdezze meg, szokás-e náluk borravalózni! Ha a válaszuk ‘nem’, akkor egy második telefonálás során be lehet jelentkezni egy masszőrhöz kipróbálni a kezelését.

Ha Ön egy olyan helyen járt, ahol nem szokás borravalót adni és elégedett volt a kiszolgálással, akkor azt a masszőrt ajánlja ismerőseinek is, ők is és a terapeuta is hálásak lesznek érte.

 

0
    0
    Kosár