egeszseg

Szerinted mit jelent az a szó, hogy egészség? Rengeteg egészségmegőrzéssel foglalkozó cég reklámozza úgy a termékét, hogy az a tutibiztos megoldás a betegségek megelőzésére. Talán még ennél is több spirituális tanítómester hirdeti, hogy testünk egészsége csakis a lelkünk állapotától függ. Ha rákeresel az interneten a prevenció(betegségek megelőzése) témára, láthatod, hogy mindenhonnan ömlik az okosság. A testedzés! A pihenés! A vitaminok! A helyes étrend! És a többi… Elég nehéz eligazodni, ha folyamatosan ellentmondásokba ütközünk.

Egyszer megkértem egy kezdő masszőrökből álló csoportot, hogy fogalmazzák meg, szerintük miben áll az ember egészsége. Érdekes volt, mindenféle válaszok érkeztek, például „fittség”, „békében lenni magammal”, „ha nem fáj semmim”. Abban egyetértettünk, hogy az orvosi értelemben vett egészség nem meríti ki ezt a fogalmat, hiszen például hiába maradnak egészséges tartományon belül a laboreredményeink, ha folyamatosan fáradtnak, kedvetlennek érezzük magunkat. Vagy lehet, hogy a hasi ultrahang nem mutat semmi normálistól eltérőt, mégis érezzük, hogy nincs teljesen rendben az emésztésünk. Biztosan van neked is hasonló tapasztalatod. Oszd meg velem itt, a cikk alján, hozzászólásban! Örömmel veszem és biztosan válaszolni fogok rá!

Van itt még egy fontos dolog, amiben megegyeztünk és úgy gondolom, hogy ezzel Te is biztosan egyet fogsz érteni, mégpedig az, hogy

az egészségünkre nem „küszködve” kellene törekednünk.

A küzdés egy harc, a harc pedig egész biztosan nem egészséges. Amiről világosan érezzük, hogy nem való nekünk, azt nem jó erőltetni. Szuper jó érzés viszont, amikor sikerül megtalálni a nekünk való mozgásformát, a jóleső ételeket, amik érezhetően jót is tesznek és azt a megnyugtató tevékenységet, ami kikapcsolja az agyat, lelassítja a gondolkodást, ellazít. Igen, ezen a ponton elérkeztünk a masszázshoz. 🙂

Te is szereted, ha masszíroznak, ugye? Főleg, ha megnyugtató, hangulatos környezetben „masszírozódhatsz” egy szimpatikus, hozzáértő és toleráns szakember kezei által, aki csak Rád figyel. 🙂 Közben nem kell sem agyalnod, sem erőfeszítést tenned, kikapcsolódhatsz, élvezheted és közben csoda dolgok történnek a testeddel és a pszichéddel. Egy igazán jó relaxációs masszázs például teljes másfél órára elrepít egy másik dimenzióba, ahol béke van és csend, ahol nincs helye munkának, problémáknak, feszültségnek. Az elmédre gyakorolt hatása abszolút egyenértékű egy jó mély meditációéval. Igen, a hatás hasonlít arra, mint amikor egy jót meditálsz, viszont ez azért sokkal de sokkal több a jelentős élettani hatásai miatt.

Elmondom, miért.

Amíg te pihensz, lebegsz és kikapcsolódsz, addig a háttérben a masszőr szorgosan dolgozik a Te globális(testi-mentális) egészségeden. Minden egyes izmodat megfelelő tónusba rendezi, vagyis erősíti, ahol kell és lelazítja, ahol görcsös, feszült. A kezeivel „felszólítja” testedet a saját öngyógyító folyamatainak beindításra, az anyagcsere folyamatok felgyorsításával. Átmozgatja és ezzel beolajozza az ízületeidet. Speciális fogásokkal feloldja a testedben levő blokkokat (igen, sajnos Neked is vannak blokkjaid), hogy az életenergiád szabad utat kapjon végre és ne érezd magad fáradtnak, levertnek.

 

Egy-egy alkalom hetekre feltölt minden téren, de természetesen mint minden kezelésnek, a masszázsnak is akkor lesz hosszú távú a hatása, ha rendszeresen űzöd. Sajnos sokan azt gondolják, hogy ez nekik luxus, főleg, ha rendszeresen „kell” járni, pedig ez nem igaz. Ebben a cikkben azt is kifejtem Neked, hogy miért. Számoljunk csak! 🙂 Tudod, van ez a régi kozmetikai cég reklám: „Loreál. Mert megérdemlem!” Nos, az én reklámszövegem ettől egy kicsit eltérne és inkább így szólna:

„Masszázs. Mert létszükségletem!”

0
    0
    Kosár